Gekiere De Boom Beschadigend Geweld

The latest and trending news from around the world.

Geweldig De Boom Beschadigend
Geweldig De Boom Beschadigend from

Gekiere De Boom Beschadigend Geweld

Bushfire

Een gekwalificeerd team van brandweerlieden vecht tegen een barre bosbrand die ongeveer 100 kilometer ten oosten van Perth woedt. De brand wordt aangedreven door sterke windstoten en heeft al meer dan 10.000 hectare land verwoest.

De autoriteiten hebben honderden mensen uit hun huizen geëvacueerd en waarschuwen dat de brand zich nog verder kan verspreiden. De brandweer adviseert bewoners in de getroffen gebieden waakzaam te blijven en alle instructies van de hulpdiensten op te volgen.

Cyclone

Een krachtige cycloon trekt over de noordkust van Australië en veroorzaakt wijdverspreide schade. De cycloon brengt zware regenval, overstromingen en windsnelheden met zich mee tot 200 kilometer per uur.

Het Australische Bureau of Meteorology (BOM) waarschuwt dat de cycloon de komende dagen grootschalige schade kan veroorzaken. Bewoners in de getroffen gebieden worden geadviseerd zich voor te bereiden op evacuaties en hun huizen te beveiligen tegen de storm.

Extreme hitte

Australië ervaart momenteel een periode van extreme hitte, met temperaturen die in sommige delen van het land oplopen tot 45 graden Celsius. De hittegolf heeft geleid tot hittegolven en gezondheidsrisico's voor kwetsbare bevolkingsgroepen.

Het Bureau of Meteorology adviseert mensen om voldoende water te drinken, zich te beschermen tegen de zon en koele plekken op te zoeken tijdens de warmste uren van de dag. De hittegolf zal naar verwachting de komende dagen aanhouden.

Overstromingen

Zware regenval heeft wijdverspreide overstromingen veroorzaakt in verschillende delen van Australië. De overstromingen hebben wegen onder water gezet, huizen beschadigd en gemeenschappen geïsoleerd.

De autoriteiten adviseren mensen om weg te blijven van overstroomde gebieden en noodnummers te bellen als ze in gevaar verkeren. De overstromingen zullen naar verwachting de komende dagen aanhouden en er wordt meer regen verwacht.