Munteenheid Thailand De Thaise Baht

The latest and trending news from around the world.

Munteenheid Thailand
Munteenheid Thailand from

Munteenheid Thailand: De Thaise Baht

Overzicht

De officiƫle munteenheid van Thailand is de Thaise baht, afgekort als THB. Het wordt uitgegeven door de Bank of Thailand en wordt onderverdeeld in 100 satang. De baht is een vrij verhandelbare valuta, wat betekent dat deze zonder veel beperkingen kan worden gekocht en verkocht op de wereldwijde valutamarkten.

Geschiedenis

De baht is al eeuwenlang de munteenheid van Thailand. De eerste bahtmunten werden in de 15e eeuw geslagen tijdens het Ayutthaya-koninkrijk. De naam "baht" is afgeleid van het Sanskrietwoord "bhata", wat gewicht betekent.

Invoering van het decimale systeem

In 1925 werd het decimale systeem ingevoerd in Thailand. De nieuwe baht werd gelijkgesteld aan 100 satang, en de oude baht werd bekend als de "chang". De chang werd uiteindelijk in 1957 afgeschaft.

Munten en bankbiljetten

De Bank of Thailand geeft munten en bankbiljetten uit in verschillende coupures. De munten zijn verkrijgbaar in coupures van 1, 5, 10, 25 en 50 satang, en 1, 2, 5 en 10 baht. De bankbiljetten zijn verkrijgbaar in coupures van 20, 50, 100, 500 en 1.000 baht.

Wisselkoers

De wisselkoers van de baht fluctueert ten opzichte van andere valuta's, afhankelijk van marktvraag en -aanbod. De baht is over het algemeen een stabiele valuta, maar heeft de afgelopen jaren enige volatiliteit ervaren. De actuele wisselkoers is te vinden op websites voor het omwisselen van valuta en bij banken.

Toeristische valuta

De baht wordt algemeen geaccepteerd in Thailand, inclusief toeristische gebieden. Toeristen kunnen baht wisselen bij wisselkantoren, banken en geldautomaten. Het is belangrijk om de wisselkoersen te vergelijken voordat u geld wisselt, omdat deze van wisselkantoor tot wisselkantoor kunnen verschillen.

Tips voor het gebruik van Baht

* Controleer altijd de wisselkoers voordat u geld wisselt. * Wissel geld bij een gerenommeerde wisselkantoor of bank. * Leer de verschillende coupures van munten en bankbiljetten kennen. * Pas op voor zakkenrollers en dieven. * Houd uw geld in een veilige plaats. Door deze tips te volgen, kunt u veilig en gemakkelijk de Thaise baht gebruiken tijdens uw reis naar Thailand.